dinsdag 17 april 2012

Rellen in college


Als goede student zit je elke week een aantal keer in de collegezaal. Hier luister je goed naar je docent wat hij zegt en maak je aantekeningen. Bij de werkcollege's doe je goed mee en ben je altijd voorbereid. Helaas kan je niet én een goede student zijn én een mooie & ongemakkelijke student zijn. Daarom tips om te rellen in college.
Als je een mooie en ongemakkelijke student bent, is het onmogelijk om de volle twee uur geconcentreerd naar de docent te luisteren van het desbetreffende vak dat je volgt. Het is zeer waarschijnlijk dat je na maximaal tien minuten de volledige concentratie verloren hebt. Omdat je dit nu toch al weet, is het belangrijk dat je voorbereid de collegezaal in gaat. Je moet je namelijk niet gaan vervelen tijdens college.

Als eerste koop je unit veel eten. Als student slaap je lang uit en als je college om 13.00 uur of 15.00 uur hebt, heb je waarschijnlijk nog niet gegeten de hele dag. Ga dus van tevoren naar de supermarkt en koop broodjes, croissantjes, koekjes, snoepjes, etc. Zo lijdt je geen honger en kan je je toch nog voor tien minuten concentreren. 
Daarna is het belangrijk dat je naast al je vrienden gaat zitten. Zorg eigenlijk dat je een vast plekje hebt in de collegezaal. Zo jaag je alle minder prominente mensen weg van het mooiste plekje van de collegezaal en ben je altijd omringd met gesprekspartners. Het is hierbij belangrijk dat de vaste plek die jullie innemen achterin de zaal is. Anders hoort de docent jullie de hele tijd praten en wordt hij chagrijnig. 

Als je dan met z'n allen bij elkaar zit, zorg er dan voor dat iemand zijn laptop bij zich heeft om Facebook te checken en 9gag te bekijken. Zo lijkt het alsof je bezig bent met aantekeningen maken, maar ondertussen bekijk je steeds het hoofd van de Photogenetic Guy. Ook Kakhiel is een goede site, maar die plaatst tegenwoordig niet zoveel grapjes meer. 9gag for the winning. Het is niet erg als je lacht in de collegezaal. Je bent namelijk zo'n mooie student dat niemand durft te zeggen dat je je mond moet houden, omdat ze zich niet kunnen concentreren. Alleen de docent zal je af en toe toespreken, maar wees dan 5  minuten stil en begin weer met praten, Facebooken en 9gag-en.

Komt het voor dat niemand zijn laptop heeft meegenomen? Ga dan smsjes van ongemakkelijke mensen aan elkaar voorlezen en sms mensen uit verveling om ze te fucken. Als je per ongeluk een keer met een jongen hebt geregeld die jóu wel interessant vindt, sms deze gast dan onder college. Dit zorgt voor hilarische taferelen. Zo kun je weer even lachen en gaat college sneller voorbij. 

De bovenstaande tips zijn bedoeld voor hoorcollege. Tijdens het hoorcollege vindt de docent jou zeer irritant. Docenten zijn vaak bevooroordeeld en daarom is het belangrijk dat een wit voetje bij ze haalt. Ga daarom in de pauze even naar ze toe om iets te vragen. Zo denken zij dat jij een geïnteresseerde student bent en zullen ze je aardig vinden. Praat niet alleen over het onderwerp, maar ook over andere, wat persoonlijkere dingen. Belangrijk daarbij is dat je je geniale humor laat zien. 

Daarnaast moet je bij werkcollege's altijd heel veel zeggen. Uiteraard heb je deze college's amper voorbereid, maar verzin gewoon heel veel vragen zodat het lijkt dat je een goede student bent. Er zijn namelijk veel studenten die hun bek niet durven open te trekken, hoe goed ze ook voorbereid zijn. Nu lijkt het alsof jij de ijverige student bent en lijken zij luie studenten. Dit is het juiste beeld dat je wilt creëren: jij als goede student en zij als stille studenten die niks bereiken in het leven.

Helaas komt het ook voor dat, ondanks al het gerel, de tijd in college truffelstylo voorbij gaat. Wat truffelstylo betekent, wordt besproken in de volgende 'Weet waarover je praat'. Je verveelt je dood en de tijd gaat tergend langzaam. Het enige wat je dan kan doen is om de seconde op je mobiele telefoon kijken hoe lang je nog moet en klagen over hoe lang het duurt. 


Rel jij weleens tijdens college?

xoxo

A.C.E. 2

8 opmerkingen:

 1. Ik ben net klaar met rellen in college, het ging ongeveer zo: vanzelfsprekend startte ik mijn dag door unit veel koffie verkeerds te atten en een ham-kaas croissantje in m'n gezicht te schuiven zodat ik in optima forma was om extreem goede vragen te stellen en zodoende de laffe tekkels in mijn werkgroep oerend hard te outshinen. Aldus geschiedde. Iedereen was diep onder de indruk van het lef en de durf waarmee ik de universitair hoofddocent aansprak en de mate van wetenschappelijke scepsis die ik daarbij etaleerde. Just an ordinary day, wat mij betreft. Helaas heeft mijn mooiheid alsmede mijn ongemakkelijkheid me op regelgebied al bijna een week lang niets opgeleverd, dus geen jippige smsjes ontvangen dan wel verstuurd. Forever alone? Het lijkt erop van wel. Vraagje voor de damesch A.C.E.: wat is de dubbelzinnigheid achter theedrinken? Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

  Hartelijke groeten,

  Lidewij de Lekkernij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind je? Ik vind het zeer informatief! En nice om in college te lezen. Supermooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow dit is echt super triest..echt wth?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoopte dat je sarcastisch was, dan had ik het een leuk stuk gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een ongemakkelijke reactie achter!