vrijdag 10 februari 2012

Weet waar je over praat! Deel 1

Binnen een vriendengroep is het belangrijk dat je je eigen slang hebt. Anders kun je jezelf geen volwaardig student of participant van de maatschappij noemen. Hier een paar voorbeelden uit de slang van onze vriendengroep. Neem hier voorbeeld aan, want dit is al bijna geïntegreerd in ABN.


 
Prela
Dit betekent pre-relatie. Een prela heb je als je een paar dates hebt gehad, sowieso getongd meerdere keren en misschien wel meer, if you know what I mean. Je hebt nog geen officiële Facebook-relatie, maar het zit er wel aan te komen. In deze fase van jullie relatie mag je een Facebook-relatie verzoek versturen naar jouw mannetje/vrouwtje.

 


Rela
Dit betekent relatie. Je hebt een rela als het op Facebook staat. Als je meer dan 30 likes hebt op je relatiestatus, dan is je relatie pas echt geaccepteerd door het volk.  
Heb jij misschien...?

Als je vindt dat iemand zich debiel gedraagt of danst, kun je aan hem of haar vragen: 'Heb jij misschien...?' (de invulling van de puntjes kunnen verschillen per persoon. Het ligt aan de geaccepteerde woorden in jouw slang). Houd het woord op de puntjes geheim binnen jouw groep om je reputatie hoog te houden.
Sniperen
Sniperen is tongen. Ook wel regelen genoemd. Binnenkort een artikel over hoe dit moet. Forever Alone
Eeuwig vrijgezel. Sommige mensen huilen hierom, anderen zijn er trots op. Wij houden nog even geheim of wij ook Forever Alone zijn of een rela/prela hebben, ook al weten we dat jullie hier erg nieuwsgierig naar zijn.  Wat heb je liever: een paard of een ezel?

Dé manier om te checken of een jongen humor heeft. Zegt hij 'paard', laat de jongen dan gaan, want paarden stinken en zijn de walgelijkheid zelve. Zegt hij 'ezel', dan heb je een goeie te pakken!
Later een artikel over 'How to win a guy in 10 days'.


Bromance
Liefde voor je vrienden. Het is van belang dat jullie een geheime Facebook-groep aanmaken zodat iedereen meteen op de hoogte is van alle spannende uitgaansverhalen. Ook kun je hier openlijk al je agressiviteit kwijt. De groep moet beginnen met 'J.C.' of 'S.V', wat Jaar Club en Studenten Vereniging betekent. 
Ongemakkelijk/awkward

 
We kunnen jullie nu al vertellen dat je regelmatig in een ongemakkelijke situatie terecht komt. Belangrijk hierbij is deze situatie uitbuiten en het nog ongemakkelijker te maken. Doe dit door de situatie te benoemen en het te gaan analyseren met je groep terwijl je zo dicht mogelijk bij het ongemakkelijke persoon staat zodat die doorheeft dat je over hem/haar praat.  


Unit
Als je heel veel eet, waardoor je niet meer kan opstaan van de bank, dan heb je unit-veel gegeten. Kan gebruikt worden als bijvoeglijk naamwoord en als zelfstandig naamwoord. 
Vleesmaaltijd

 
Vlees is het belangrijkste element van de maaltijd. Het is daarom belangrijk om dit deel van de maaltijd regelmatig te eren door een vleesmaaltijd te houden. Dit houdt in dat je enkel vlees mag eten tijdens het diner, bijvoorbeeld hamburgers, biefstukjes en kipschnitzels. Als toetje eet je de goedkoopste roomijs die er is, gecombineerd met dessert-saus (chocola of aardbei). 

                                   
Telefoon omgedraaid
Als je een nummer hebt gescoord van een jongen of meisje, wat in het echte leven niet vaak gebeurt na het tongen, dan is het soms spannend om te gaan smsen. Wanneer je een smsje hebt verstuurd, moet je de telefoon hierna direct omdraaien, omdat het anders te confronterend is dat je nog niks terug hebt. 
Laat een reactie achter met JOUW slang, we zijn erg benieuwd! 

xoxo

A.C.E.

2 opmerkingen:

  1. whaha, ik hóu van jullie blog. Super grappig om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat laatste is zo herkenbaar haha, maar dan meer omdat ik dan in spanning zit

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een ongemakkelijke reactie achter!