vrijdag 10 februari 2012

Isketch

Kennen jullie het nog? Pictionary die je online kan spelen? 
A.C.E. heeft dit spel weer helemaal herontdekt.Wat is Isketch nou precies? Isketch is een spel waarbij je moet tekenen en waarbij de tegenstanders moeten raden wat jij aan het tekenen bent. Hoe meer mensen jouw tekening raden, hoe meer punten jij krijgt. Ook moet jij tekeningen van anderen raden waar jij ook weer punten voor krijgt. 

Wij speelden dit spel vroeger vaak, omdat wij op dat moment een groot talent voor tekenen hadden. Tegenwoordig is deze gave een beetje weggevaagd, waardoor we vaak oefenen op Isketch om onze skills terug te krijgen. Dit is een moeizaam, langzaam proces, maar het brengt veel voldoening!

Lees verder voor tips om dit spel te spelen.
1. Ken de slang.

Bij dit spel wordt een bepaald jargon gehanteerd waar iedereen van op de hoogte moet zijn. Als eerste de afkorting 'feli'. Als iemand heeft gewonnen, is het gebruikelijk/verplicht om iemand te feliciteren met de overwinning. Dat doe je niet met enkel 'gefeliciteerd' te zeggen. Nee, je gebruikt de afkorting 'feli' of 'congratu', anders begrijpen je mede-Isketchers niet wat jij bedoelt. 

Een andere veel gebruikte afkorting is 'wwh?'. Dit betekent 'wat was het?'. Er is de mogelijkheid om een woord te skippen. Skippen betekent overslaan. Als je een moeilijk woord krijgt (vooral de beginners van Isketch gebruiken dit vaak) kan je het woord skippen, omdat jij het onmogelijk acht om dit te kunnen tekenen. Wij zijn erg ervaren in Isketch waardoor dit bij ons niet vaak voorkomt, maar als je net begint met je Isketch ervaring, zul je deze tool vaak nodig hebben. Als iemand het woord skipt, vraag je wat het woord was, omdat dit zeer interessante informatie is. Daarom zeg je 'wwh?'. Ook vragen ze dit aan jou. Hierop moet je dus reageren met het woord welke je eigenlijk moest tekenen, maar welke jij te moeilijk achtte.


2. Wees getalenteerd
Isketch is een doelloos spel als jij niet getalenteerd bent in de tekenkunst. Er wordt verwacht van iedereen dat deze goed kunnen tekenen, omdat het anders onbegrijpelijk is om de woorden te raden. Zorg dus dat je goed kan tekenen, anders heeft het geen zin om dit spel te doen.


3. Heb algemene ontwikkeling
Er komen dikwijls moeilijke woorden aan de orde bij dit spel. Een grote woordenschat is een vereiste voor dit spel, anders haal je nooit punten. 
 meisje op boekenberg
We hopen dat je veel aan dit artikel hebt gehad. Heb je nog vragen? Stel ze bij de reacties, dan beantwoorden wij deze wellicht.


 xoxo

A.C.E.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een ongemakkelijke reactie achter!