zondag 13 mei 2012

Hoe camoufleer je schurft?

Het langverwachte artikel! Aangezien A.C.E. 1 vanochtend wakker werd met een koortslip en een vriendin van de damesch van A.C.E. op dit moment met plekjes bij haar mond rondloopt werd het toch echt tijd voor tips om schurft te camoufleren. We hebben er geen vieze plaatjes bij gezet voor de zwakke magen.Ten eerste, wat is schurft nou eigenlijk? De traditionele schurft is een huidafwijking die veroorzaakt wordt door de schurftmijt, een mijt die gangen graaft in de huid. Daar vindt bevruchting plaats, waarna kindjes van de mijt de gangenstelsels verder uitbouwen. De jeuk ontstaat bij nog niet eerder besmette personen pas na een paar weken, door een allergische reactie op de mijt en de uitwerpselen daarvan. BAH! Gelukkig is echte schurft nu vrij zeldzaam in Nederland, ook al heeft de moeder van A.C.E. 1 een keer schurft gekregen door een kat. Grappig is dat je bij deze ziekte wel mag krabben omdat dit de infectie iets tegen gaat!

Wij van A.C.E. gebruiken de term 'schurft' als een breder begrip. Er vallen verschillende soorten kwaaltjes onder deze term. We zullen per afwijking vertellen wat je er tegen moet doe. 1. Een schaafplek op je gezicht
Hier heeft A.C.E. 2 vorig jaar last van gehad na een val met haar fiets. Nooit met je mobieltje spelen tijdens het fietsen mensen! Desondanks had ze wel sjans tijdens het uitgaan. Wat moet je nou doen tegen een schaafplek (en dan vooral rond je mond, dat het net schurft lijkt).
Een schaafplek doet erg pijn omdat het je zenuwuiteinden in de huid heeft beschadigd. Net na je val moet je het vooral niet met jodium of iets dergelijks schoonmaken, ook al denken veel mensen dat wel. Je tast hierdoor de gezonde huidcellen aan en laat het genezingsproces hierdoor nog langer duren. Neem maar van ons aan, we hebben BHV-diploma's. Je moet de schaafwond eerst schoon laten bloeden en dan met lauw water afspoelen. Hierdoor spoel je al het vuil eruit. Dan moet je de wond laten drogen, zonder pleister. Want anders wordt de pleister ook nat en heb je een nog grotere kans op infectie. Het beste kun je tijdens het hele genezingsproces geen pleisters gebruiken om de wond te laten ademen.
Maar wat moet je dan doen als je een belangrijke date hebt? Als de wond nog bloederig en open is kun je er beter niks op smeren, au! Verder moet je er wel vaak vaseline op smeren om het vettig te houden. Als er zich al korstjes vormen moet je deze laten zitten en er niet afkrabben, want daar krijg je lelijke littekens van. Als je korst een donkere ondertoon heeft, kun je er het beste eerst roze concealer op smeren.
Dit camoufleert het. Hierna smeer je er de concealer overheen die bij je huidskleur past.Vervolgens 'set' je de plek met wat matterende poeder. Dit moet je met een wattenschijfje er echt in 'duwen'. Een losse minerale poeder is hiervoor handig, en ander een poeder die veel pigment afgeeft. Omdat het niet zo hygiënisch is om kwasten hiervoor te gebruiken gebruiken wij liever wattenschijfjes of anders oude poederkwasten die toch weggooit moeten worden.  


Is je korst meer rood kleurig, dan moet je de groene concealer als basis gebruiken.

2. Krentenbaard of ontstoken mondhoeken
A.C.E. 1 had een tijd geleden ook al last van ingescheurde mondhoeken die zijn gaan ontsteken. Toen moest ze toch maar weer eens fruit gaan eten! Hier hebben studenten snel last van. Gelukkig had de huisarts hier een wonderzalfje voor, maar toch loop je hier zo'n 2 weken mee.

Een vriendin van ons heeft op dit moment waarschijnlijk krentenbaard. Dit zijn erg besmettelijke plekjes. Wat het belangrijkste is bij deze twee aandoeningen is dat je er niet aan gaat zitten en ook niet gaat krabben. Hierdoor verspreid je de infectie. Een zinkzalf kan helpen de plekjes in te drogen, maar het beste is om naar de huisarts voor een middeltje te gaan. Tongen mag absoluut niet bij deze kwaaltjes omdat je boy er dan ook binnen de kortste keren onder zit. Het beste kan je deze plekjes niet camoufleren, maar als het moet dan kun je dezelfde techniek als bij nummer 1 gebruiken, al zul je wel een goed gepigmenteerde concealer nodig hebben, bijvoorbeeld van MAC. 

 

 
Smeer er een beetje concealer op, laat het drogen, smeer er vervolgens nog een laag op en ga door totdat je de plek niet meer ziet. Vervolgens set je het weer met een laagje poeder. Belangrijk hierbij is dat je overal op je gezicht veel plamuur gebruikt zodat je plek minder opvalt. Dan lijkt het meer alsof plamuur gewoon jouw stylo is.

3. Een koortslip
Aargh, daar heeft A.C.E. 1 nu last van. Dan weet je ook gelijk dat je een tijdje niet mag zoenen, vet jammer! Meestal denken mensen dat je alleen een koortslip krijgt als je laatst met iemand hebt gezoend Wrong! De eerste keer dat A.C.E. 1 een koortslip kreeg was een tijdje geleden. De enige mogelijkheid tot besmetting was het delen van een flesje bier met een jongen. En dan zit je er voor je hele leven aan vast... Elke keer als je weerstand lager is duikt ie opeens weer op! Heel fijn. Dit de tweede koortslip van A.C.E. 1 en ze wenst het geen mens toe.
Maar hoe camoufleer je zo'n crème?
Ten eerste is het handig om een anti-koortslipcrème op te halen bij de drogist. Deze zorgt ervoor dat het de blaasjes uitdroogt. Het is nu zondag dus ga ik morgen gelijk even naar de Kruidvat! Ook schijnt tea tree olie te werken.
Verder heb je van die transparante lippatches.Hierdoor kun je toch nog een stiekem kusje aan je partner geven (we houden het even in het midden of de dames van A.C.E. een partner hebben). Over die patch kun je een beetje concealer doen en verder je lippen inkleuren met een zachte kleur. Ook niet te fel, anders breng je de aandacht juist weer naar je lippen! Dit inkleuren kun je het beste doen met een oud lipstickkwastje die je weer weggooid of met een wattenstaafje. Je kan het kwastje ook schoonmaken maar koortslippen zijn wel érg besmettelijk dus hier zou ik wel mee oppassen.


Verder een algemene tip: Breng de aandacht naar andere sterke punten, zoals je ogen. Breng een winged eyeliner aan, of een felle oogschaduwkleur. Dan kijken mensen niet meer naar je schurftplekken naar maar je mooie ogen! Of trek een shirt met een laag decolleté aan.

Als je echt lef hebt, moet je gewoon zonder make up op je schurft (wel de verdere plamuur voor je gezicht natuurlijk) naar je date gaan en als ijsbreker vertellen dat je schurft hebt. Mannen met humor zullen dit wel waarderen. Al zal hij geen goodnight kiss meer kunnen verwachten...


 


Ik hoop dat jullie wat aan onze tips hebben gehad!

xoxo A.C.E. 
5 opmerkingen:

 1. Ik snap het nog niet helemaal, zou je er een tutorial filmpje van kunnen maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, maar dan is de kans groot dat onze identiteit wordt onthuld. Misschien na ons grote onthullingsartikel in de toekomst.
   Ik zeg probeer het allemaal eens uit en kijk hoe ver je komt.

   Verwijderen
  2. Wat nou als je allergisch voor make-up bent, maar je zelfvertrouwen echt te laag is om zonder plamuurtje naar buiten te gaan?

   Verwijderen
 2. Nice!
  PS: Doe jij al mee aan de win-actie op mijn blog? : http://www.beautybloglaura.com/2012/05/winactie-2-goodiebags-van-elf.html

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een ongemakkelijke reactie achter!