vrijdag 13 april 2012

Alcohol: de do's en don'ts deel 1
Er is één ding wat jullie wel mogen weten van de dames van A.C.E.: ze hebben veel ervaring met en kennis over alcoholische versnaperingen. Speciaal voor jullie hebben wij in ons leven vele verschillende borrels meegemaakt: partijen, constitutieborrels, afstudeerborrels, boekenborrels, vrijdagmiddagborrels, etc. Wij zijn er achter gekomen dat dronken worden niet duur hoeft te zijn en dat is maar al te goed voor de mooie student!

Het cruciale begrip bij het boodschappen doen is het checken van de prijs-kwaliteitsverhouding. Dit betekent dat je voor een zo laag mogelijke prijs een zo hoog mogelijk alcoholpercentage krijgt. 


Verschillende soorten drank
Voordat je daadwerkelijk gaat deelnemen in het studentenleven, moet je wel weten wat voor alcoholische versnaperingen er bestaan. Wij geven cijfers aan de hand van de prijs-kwaliteitsverhouding en smaak. 


Zoete troep

Zoete troep is alcohol voor kleine kinderen of nepstudenten. Maar soms pak je per ongeluk de verkeerde fles in het schap van de Ap. De prijs-kwaliteitsverhouding is matig en de smaken zijn mierzoet en  niet binnen te houden. Ik bedoel, iedereen heeft toch weleens gekotst van een bepaalde soort El Picu? 


Prijs: rond de €6,-
Percentage: tussen de 10% en 15%
Prijs-kwaliteitsverhouding: 6,5
Smaak: 4


Fles Sterk
Onder deze categorie valt de sterke drank, zowel binnenlands als buitenlands gedestilleerd. De grote drie, RWW, bestaat uit: Rum, Whiskey en Wodka. Dit kan gemixt worden met cola, sinas, sprite, fristi en alle andere frisdranken op aarde. Whiskey is onze favoriet: lekker elitair. Wij halen echter alleen huismerk sterk, omdat wij arme, doch mooie studenten zijn.Prijs: ligt eraan welk merk, maar wij betalen meestal rond de €12,-
Percentage: rond de 40%
Prijs-kwaliteitsverhouding: 7
Smaak: 8,5


Port en Vermouth (Martini)

Dit is de beste prijs-kwaliteitsverhouding die wij hebben kunnen vinden, na jarenlang warenonderzoek. Het kost namelijk geen zak, maar er zit toch ongeveer 20% in. De smaak is vaak niet te harden, maarja soms je door de zure appel heen bijten. Niet alles kan leuk zijn in het leven. 


Prijs: Ongeveer €3,-
Percentage: rond de 20%
Prijs-kwaliteitsverhouding: 9
Smaak: 3


Pak uit wijn

Tegenwoordig kunnen wij dit niet meer aan, maar in onze hoogtijdagen dronken wij dit zeer regelmatig. De day after is wat minder, want dit is Vin du Migraine. Wij hebben hier beide een aantal keer van gebarft. 


Prijs: rond de €2,-
Percentage: rond de 10%
Prijs-kwaliteitsverhouding: 8
Smaak: 1

BierDe dames van A.C.E. drinken dit meestal alleen in de stad omdat dit daar zo goedkoop is. Ook jongens vinden het erg stoer om meiden bier te zien drinken, dus garant regelsucces. Zelden kopen wij een krat voor thuis. Hertog Jan vinden wij het lekkerste soort bier. Tijdens uitgaan moet je goed op de piekuurtjes letten, in een bepaalde kroeg hier kun je dan zelfs bier voor €0,60 cent halen. 
Als je geen bier drinkt kun je jezelf geen volwaardige student noemen. 

Prijs: Verschilt per kroeg, rond de €2,-

Percentage: rond de 5%
Prijs-kwaliteitsverhouding: 6
Smaak: 7,5


Rode wijn
Dit is ons favoriete drankje van het moment omdat wij zeer prominente studenten zijn. Dit drinken we graag bij iemand thuis en dan gaat er altijd minimaal een fles pp doorheen. We hebben alleen geen idee wat goede wijn is dus pakken we altijd de goedkoopste uit het rek.
Prijs: Rond de €2,-
Percentage: Rond de 14%
Prijs-kwaliteitsverhouding: 8,5
Smaak: 8,5


PikeurtjeHoort eigenlijk bij de categorie Zoete Troep maar wegens de goede prijs-kwaliteitsverhouding verdient het een eigen plekje. De smaak is nog best goed te doen en wanneer je er toch niet zo van houdt, mix het met cola en drink het met een rietje. Succes gegarandeerd!


Prijs: 3 euro
Percentage: 12 %
Prijs-kwaliteitsverhouding: 8Dit was deel 1 van de do's en dont's van alcohol. Volgende alcoholartikel gaat over hóe je alcohol moet drinken en de day after.Wat vind jij de beste prijs-kwaliteitsverhouding?


xoxo


A.C.E.

5 opmerkingen:

  1. alcohol, tsja. Stiekem mag ik dat pas over 5 maanden maar ik heb al een voorproefje gehad. Bacardi met fanta is favoriet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is dit een geinige blog met lekker droge stukken. Die achtergrond doet het hem ook helemaal! Ik ga jullie volgen. In welke stad zijn jullie student, als ik vragen mag?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, geweldig artikel dit. Kwam hem tegen via Girlscene. Jullie hebben er een nieuwe volger bij!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een ongemakkelijke reactie achter!