maandag 12 maart 2012

Weet waar je over praat deel II

Er was veel vraag naar nog een deel van "Weet waar je over praat", dus hier is het langverwachte artikel!


Gelukkig heb ik altijd nog mijn uiterlijk mee

Er zijn weleens van die dagen waar alles mis gaat. Ten eerste: je bent brak. Je moet vroeg opstaan voor college en al je normale kleren liggen in de was. Shampoo is weer eens op en de afwas is al meer dan een week niet gedaan (de schimmel wordt steeds pluiziger en witter). Gelukkig is er dan één ding wat je altijd op kan vrolijken: de reflectie in de spiegel. Want gelukkig heb je altijd je uiterlijk nog mee (geldt niet voor iedereen, want niet iedereen is gezegend met een goed uiterlijk). Braakje leggen/barfje leggen

Als je een volwaardig student bent, komt het regelmatig voor dat je iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Dit gebeurde afgelopen week nog bij A.C.E. 1. Na een over datum likeurtje, rode wijn, bier en een speciale cocktail met alle doorzichtig witte soorten sterke drank erin, ging het mis. Ze legde een barfje/braakje. Dit betekent dat ze moest vomeren. Je kan ook een figuurlijk braakje leggen. Dit betekent dat je iets of iemand walgelijk vindt. Doe dit met zoveel mogelijk vieze blikken en geluiden. Steek hierbij ook een figuurlijke vinger in je keel, matsoe matsoe stylo. 

Plamuur
Slechts een klein deel van de mensheid is gezegend met een perfect uiterlijk. Helaas is dit bij 99% van de studenten niet het geval. Of de dames van A.C.E. ook gezegend zijn met een perfect uiterlijk laten we nog even geheim. Als dit bij jou niet het geval is, is het van grote noodzaak dat je dagelijks een plamuurtje aanbrengt. Dit wil zeggen: foundation, concealer (als het nodig is), compact powder om het te finishen, eye liner en mascara. Dit zijn de basic benodigdheden. Voor een avondje stappen is er echter wel meer nodig om gepakt te worden. Doe van alles drie keer zo veel op en breng blush/bronzer aan om je gezicht te shapen. Gebruik highlighter (het liefst zoveel mogelijk) om je face te laten shinen, lippenstift om je zwoele lippen uitnodigend te maken en oogschaduw om je katachtige ogen te geven. Rawr! Zo heb je gegarandeerd regelsucces. Heb je toevallig last van schurft of een koortslip? Geef het aan! Dan maken wij hier binnenkort een tutorial over om dit te camoufleren.

Stapen

Zoals eerder gezegd komt het regelmatig voor dat je teveel hebt gedronken, of je bent gewoon heel moe;). Dan lukt het niet meer om een bed te vinden of ergens te gaan liggen. Dat is het moment dat je gaat stapen, ofwel staand slapen. 

Adje des

Dit begrip is tijdens de vakantie van de dames van A.C.E. ontstaan. Misschien ken je het wel van drankspelletjes, maar wij hebben er een andere betekenis aan gegeven. Je komt weleens in een situatie waarbij je kan kiezen tussen een roltrap en een normale trap. Normale mensen zouden gewoon de roltrap nemen uiteraard; waarom meer inspanning tonen terwijl je ook gewoon chill kan staan? Maar soms komt het voor dat mensen de normale trap nemen! Dit is niet normaal en hier moet ook zeker een opmerking over gemaakt worden. Mensen die dit doen moeten een adje des nemen, omdat dit aangeeft dat je desinteresse toont in de technologie van de dag van vandaag. 

Hier zijn weer een nieuwe woorden die jullie kunnen toevoegen aan je slang! We hebben nog een aantal woorden achter de hand, dus jullie kunnen verlangen naar een nieuw artikel. 

xoxo A.C.E.

2 opmerkingen:

 1. Hoi meiden van A.C.E.

  Ik heb een vraag: waarom hebben jullie panda's op je achtergrond? heeft dit een betekenis?

  mvg

  Sara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sara Wasbord,

   De panda's hebben wel degelijk een betekenis. De uitleg wordt in het volgende deel van 'Weet waar je over praat' besproken, dus blijf ons volgen!

   xoxo

   A.C.E.

   Verwijderen

Laat een ongemakkelijke reactie achter!