donderdag 26 april 2012

Vaktermen Beauty Deel 1

Omdat wij al het één en ander weten van de vaktermen in de beautywereld, gebruiken wij deze regelmatig in onze beautyartikelen. Maar natuurlijk weet niet iedereen wat deze termen inhouden! Hier deel 1 van de stoomcursus over de vaktermen in de Beauty.Plamuur


Dit is een veelgebruikte term op onze blog, omdat wij dit het belangrijkste gedeelte van de make-up vinden. Plamuur is foundation, een huidskleurig product die je op je gehele gezicht smeert om je oneffenheden te camoufleren. Het is belangrijk dat mensen niet weten dat jij oneffenheden op je gezicht hebt en daarom is het van belang om een plamuurtje op te smeren elke ochtend. Zo kom je zelfverzekerder over en willen jongens eerder met je regelen.

Blendingbrush


In de beauty-scene is dit de kwast waar iedereen altijd helemaal gek op is. Een blendingbrush is een kwast waarmee je je oogschaduw kan vervagen. Als je oogschaduw aanbrengt zie je dat er harde lijntjes zijn ontstaan. Met de blending brush kan je deze vervagen. Dit is volgens de beauty-experts de belangrijkste kwast om in huis te hebben, dus ren naar de Hema om deze te halen!


Shapen


Dit betekent vorm aanbrengen in je gezicht door middel van blush, bronzer en highlighter. Het ideale gezicht heeft mooie jukbeenderen en een beetje ingevallen wangen. Maar niet iedereen is gezegend met zo'n vorm. Je kan mensen wel misleiden door te shapen. Door bronzer onder je jukbeenderen aan te brengen krijg je een slanker gezicht en meer ingevallen wangen. Door blush en highligher aan te brengen worden je jukbeenderen geaccentueerd. Of wij ook een ideaal gezicht hebben, laten we nog even in het midden.
Blenden
Al eerder hadden we het over de blending brush, maar nu gaan we het hebben over blenden. Want niet alleen de oogschaduw kan geblend worden, ook de rest van de make-up. Als je een te donkere foundation in je bezit hebt, waardoor het lijkt alsof je een masker op hebt, is het belangrijk dat je de foundation naar beneden toe blend. Dit betekent eigenlijk dat je je nek ook moet insmeren met foundation. Zo zien mensen niet dat je foundation-masker op hebt.Puff
Je hebt vast weleens een poedertje gekocht voor op je gezicht. Hier zit altijd een soort van sponsje bij in. Dit sponsje wordt ook wel een puff genoemd en in de beauty wereld is zo'n dergelijke puff not done. Je moet altijd een kwast gebruiken als je een poedertje aanbrengt. Die puffs brengen het veel te cakey aan (later wordt verteld wat 'cakey' betekent). In oude films zie je wel altijd mensen hun poedertje aanbrengen met zo'n puff en die mensen zijn rijk geworden. Dus wij vragen ons af wat er nou zo erg is aan een puff: alle rijke mensen gebruiken het!

Shoplog/haul


De eerste keer dat bij een beautyblog bekeken, waren deze twee termen erg populair. Wij wisten echter niet wat het was en voelden ons een beetje mannelijk, want elke vrouw weet toch wat een shoplog is? Een shoplog of haul is een artikeltje of een filmpje waarin je laat zien welke spullen je allemaal gekocht hebt. Wij hebben eerder ook shoplogs gedaan bij bijvoorbeeld het Kruidvat. Bekijk een van deze artikelen nog een keer om een goed beeld te krijgen van een shoplog. Daarbij hoor je ook nog weleens de term 'collective haul'. Dit is een shoplog waarbij niet alles in één keer is gekocht, maar over meerdere dagen verspreid is. Meestal is dit een erg grote shoplog. 


Tools

Tools zijn benodigdheden die je nodig hebt bij het aanbrengen van een make-upje. Al eerder genoemd in dit artikel is de blendingbrush een tool om je oogschaduw aan te brengen. Verder kun je nog denken aan een plamuurkwast, een poederkwast, een blushkwast, etc. Voor elk beautymiddel kan je een tool verzinnen. Het is zeer professioneel als je kwasten gebruikt om make up aan te brengen, maar de meeste mensen doen het toch nog het meest met hun handen. Is helemaal niet erg, als je het maar niet aan de buitenwereld laat weten, want dan lijk je zo'n groentje in de make-up wereld. Met kwasten ben je praktisch een visagist!Highlighten

Ook wordt regelmatig de term 'highligher' genoemd. Dit is een product die men bovenaan de jukbeenderen aanbrengt om deze te accentueren en een 'dewy' look te bewerkstelligen. Highlighten is een ander begrip, namelijk het aanzetten van de pluspunten van je lichaam. Inderdaad kan je dit doen door een highlighter; zo worden je jukbeenderen benadrukt. Maar ook kan je je taille highlighten door een tailleriem te dragen.

Pigmentatie

Deze term wordt zeer vaak gebruikt. Pigmentatie is de mate waarop een product kleur afgeeft. Dit bepaalt vaak ook de kwaliteit van het product. Veel beautybloggers gebruiken deze term omdat dit relatief professioneel over komt. Wij vinden dit persoonlijk een zwaar 'overrated' term, omdat je ook gewoon kan zeggen dat het veel kleur afgeeft. Maarja, ieder zijn smaak. 


Dit was deel één van de vaktermen omtrent de beauty. Heb je nog vragen over een bepaalde term, laat het ons weten!


Hopelijk begrijp je nu wat meer van de beautyscene en kan je bij de visagisten meepraten over hun technieken! Het is namelijk erg belangrijk om professioneel en wetenschappelijk over te komen op elk gebied, zelfs bij het gebied van make-up, ook al lijkt dit een wereld die niet belangrijk is! Profileren kan je leren! Prominentie is belangrijk!


xoxo


A.C.E.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een ongemakkelijke reactie achter!